Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. júl 29.

Thai zöld rizses-csirkés curry

írta: Petőcz Ferenc
Thai zöld rizses-csirkés curry

Elkészítés: 45 perc.

A curry mindig is ízlett, néha sikerült egy-egy autentikus receptet jól elkészíteni, de mégis valahogy valami mindig hiányzott. Sokan mondták, hogy próbáljam ki a curry pasztákat. Aham, gondoltam, de hamar szembesültem vele, hogy 1000 Ft körüli az ára, bár persze az ember megengedheti magának, de…

Tovább Szólj hozzá

Kínai Húsok és halak

2017. júl 29.

Pikáns grill csirkeszárny

írta: Petőcz Ferenc
Pikáns grill csirkeszárny

Elkészítés 1 óra + 1 nap pácolás

A pácléhez 2 db kínai hagymát felkarikázunk, hozzáadunk 2 gerezd reszelt fokhagymát, 1-2 ek házi Erős Pistát, 2 ek halszószt, 3 ek világos szójaszószt, 1 kk őrölt fahéjat, 1 tk sót, 5 ek olívaolajat, 3 ek balzsamecetet és az egészet összekeverjük. Ebbe helyezünk 12 db kétízületes csirkeszárnyat és…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Szabadban láttuk főztük

2017. júl 25.

Lilahagymás tészta

írta: Petőcz Ferenc
Lilahagymás tészta

Elkészítés: 30 perc

A meleg nyári napokra egy kicsit pikáns, ám de egyszerű és mégsem nehéz, hanem könnyű tészta. Jó étvágyat hozzá! 1 kg lilahagyma0,5 kg tésztasó, bors, olívaolajcurryegy nagy csokor petrezselyemAmíg a tészta fő, pároljuk puhára a cikkekre vágott lilahagymát kevés olívaolajon a sóval és a borssal.…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása