Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. sze 06.

Szőlős-almás-zsályás tarja

írta: Petőcz Ferenc
Szőlős-almás-zsályás tarja

Elkészítés: 2 óra, közepesen nehéz.

Itt az ősz a betakarítások ideje lassan véget ér, de most zajlik és még hátra is van az emblematikus szüret. Felvezetőnek egy recept, amelyet most találtunk, majd jön a többi szüreti csoda is, egy könnyen emészthető mégis húsos finomság. Jó étvágyat. Kcal: 836,Szénhidrát: 92 gramm, fehérje 27gramm,…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

2017. sze 04.

Kápia paprikakrém

írta: Petőcz Ferenc
Kápia paprikakrém

Elkészítés: 1 óra, könnyű

Ígértük és mos tudjuk is tartani, hogy az ősz folyamán sok finom szendvicsbe való kerül fel az oldalra. Az egyik ilyen finomság, amely évek óta nyár végén és ősszel többször az asztalra kerül a kedven kápia paprika krémünk.  1 kg kápia paprikát sütőpapíron helyezzünk be sütőbe, ha van grill…

Tovább Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2017. sze 04.

Sárga gévagomba Orly módra sült burgonyával

írta: Petőcz Ferenc
Sárga gévagomba Orly módra sült burgonyával

Elkészítés: 1,5 óra, könnyű

A gévagombáról már többször szót ejtettünk, így most csak a receptre kell figyelni. Ez egy tipikus 20 perces erdei gomba. A múlt héten szerencsés voltam, egyik nap egy 70 dkg-os darabra, majd pénteken 1,7 kg-os darabra leltem. Sőt, ez utóbbi igazán szép volt és friss, így került belőle 20 perc főzés…

Tovább Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása