2017. sze 06.

Szőlős-almás-zsályás tarja

írta: Petőcz Ferenc
Szőlős-almás-zsályás tarja

Elkészítés: 2 óra, közepesen nehéz.

dsc09029.JPG

Itt az ősz a betakarítások ideje lassan véget ér, de most zajlik és még hátra is van az emblematikus szüret. Felvezetőnek egy recept, amelyet most találtunk, majd jön a többi szüreti csoda is, egy könnyen emészthető mégis húsos finomság. Jó étvágyat.

Kcal: 836,Szénhidrát: 92 gramm, fehérje 27gramm, Zsír: 39 gramm

Sót, borsot, koriandermagot törjünk össze egy mozsárban, majd szelet tarjákat fűszerezzük vele. Jelenleg 5 szelet húsból készült. Ehhez 2 megmosott almának vágjuk ki a magházát és vágjuk karikákra. 3 fej vöröshagymát szintén vágjunk karikákra. Egy hőálló edényt kenjünk zsírral, majd elsőnek tegyünk hagymát a végébe, erre kerül az egyik szelet hús, majd arra az almakarika. ezt követi a hagyma, hús és megint alma, így tovább, ameddig a végére érünk.

dsc09027.JPG

Ekkor aláöntünk 1 dl olaszrizlinget és a tetejére zsírt rakunk. A hússzeletek közé friss zsálya levelek helyezünk és szőlőszemeket, alufóliával lefedjük, bár rájöttem, hogy jobb lett volna az edény másik felével és 1,5 órát sütjük 170 fokon. Ekkor a fóliát eltávolítjuk és még picit hagyjuk pirulni. Sült krumplival tálaljuk.

 

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak