Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. nov 05.

Hagymás bab Bud Spencer nyomdokain

írta: Petőcz Ferenc
Hagymás bab Bud Spencer nyomdokain

A most következő receptet nem mi készítettük, de mi fogyasztottuk. Bud Spencerre emlékezve a Sarokkő Egyesület teljesítménytúrát szervezett, minden célba érkező pedig az Ő kedvencét kapta (lásd a képen). Mi rövid távon indultunk ,mert tegnap egy terepfélmaraton került a lábunkba és ez kicsit…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2017. nov 05.

November és Márton nap

írta: Petőcz Ferenc
November és Márton nap

November 11-én, Márton napján libát illik enni. Hogy miért? Most felelevenítünk néhány népszokást. Ha Márton-nap, akkor liba és újbor minden mennyiségben. Libavacsora, újborkóstolás és a kettő keresztmetszete: a legtöbb november 11-e körüli program e kettő köré épül, kiegészítve a Márton-napi…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak

2017. nov 01.

Almával töltött csirkecomb vörösboros ribizlimártással, sajtos polentával

írta: Petőcz Ferenc
Almával töltött csirkecomb vörösboros ribizlimártással, sajtos polentával

Elkészítés: 1,5 óra, közepesen nehéz

Ezt a receptet az ízek, a színek, az illatok miatt hagyományosan karácsonyra vagy valamilyen ünnepre készítem. Ma is ünnep van, a születésnapom, így nosza, jöhet az asztalra az ebéd. A receptet 6 főre készítettem. 6 darab egész csirkecombot filézünk, majd sózzuk és borsozzuk, kettő reszelt almával…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2017. okt 30.

Vörösboros birkapörkölt

írta: Petőcz Szabó András
Vörösboros birkapörkölt

Kihasználtuk a jó időt, és alácsaptunk a bográcsnak. Szeretek a szabadban főzni, ilyenkor mindig előkerül a tollas is, és még elkészül az étel addig egy kicsit játszunk közben. Az ételről nem készült fotó, csak életképek a bográcsozásról. Hozzávalók: 2 kilónyi birkahús csontos darabok is legyenek…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak Szabadban láttuk főztük

2017. okt 30.

Karfiolleves

írta: Petőcz Szabó András
Karfiolleves

Ebben a szeles, esős időben különösen jól esik egy tányér forró leves ami átmelegít. Mivel hétköznap nincs sok idő a főzéshez, meg persze kedvünk se, ilyenkor jönnek jól a gyorsan elkészíthető ételek. Hozzávaló: 1 karfiol, 1 petrezselyemgyökér, 2 sárgarépa, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 cs…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Levesek Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása