2017. okt 30.

Vörösboros birkapörkölt

írta: Petőcz Szabó András
Vörösboros birkapörkölt

Kihasználtuk a jó időt, és alácsaptunk a bográcsnak. Szeretek a szabadban főzni, ilyenkor mindig előkerül a tollas is, és még elkészül az étel addig egy kicsit játszunk közben. Az ételről nem készült fotó, csak életképek a bográcsozásról.

andras6.jpg

Hozzávalók: 2 kilónyi birkahús csontos darabok is legyenek benne!, 3 nagy fej vöröshagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, füstölt szalonna, paprika, paradicsom, pirospaprika, só, bors, fűszerkömény, rozmaring, 1 üveg szára bor (0, 75 l)

dsc09403.JPG

A vöröshagymát apróra daraboljuk, a fokhagymát lereszeljük. A birkahúst szükség szerint megtisztítjuk a faggyútól. A szalonnát kisütjük, a hagymát megpirítjuk rajta, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és épp csak megillatosítjuk, Jöhet hozzá a birkahús, amit fehéredésig pirítunk. Beletesszük a paprikát és a paradicsomot, jöhetnem a fűszerek is. Annyi vízzel töltjük meg a bográcsot, hogy a húst épp csak ellepje. Az elpárolgott folyadékot a borral pótoljuk. Készre főzzük.

dsc09400.JPG

Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak Szabadban láttuk főztük