2017. okt 30.

Karfiolleves

írta: Petőcz Szabó András
Karfiolleves

Ebben a szeles, esős időben különösen jól esik egy tányér forró leves ami átmelegít. Mivel hétköznap nincs sok idő a főzéshez, meg persze kedvünk se, ilyenkor jönnek jól a gyorsan elkészíthető ételek.

dsc09479.JPG

Hozzávaló: 1 karfiol, 1 petrezselyemgyökér, 2 sárgarépa, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 cs petrezselyemzöld,1 kis pohár tejföl, pirospaprika, 3 zöldségleves kocka, olaj, liszt.

dsc09475.JPG

Elkészítés: A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a szárát is megpucoljuk, sose dobjuk ki! A répákat megpucoljuk, felkarikázzuk. A vöröshagymát apróra daraboljuk. Az összes zöldséget egy fazékba tesszük, felöntjük 2 liter vízzel. Hozzáadjuk a leveskockákat. Addig főzzük, míg az összes zöldség megpuhul. Ekkor rántást készítünk, adunk hozzá pirospaprikát, evvel besűrítjük a levest. Hozzáadjuk a tejfölt, apróra vágott petrezselyemzöldet, és egyet forralunk rajta. 

dsc09476.JPG

Szólj hozzá

Magyar Levesek Egészség vega és tészta