2017. nov 01.

Almával töltött csirkecomb vörösboros ribizlimártással, sajtos polentával

írta: Petőcz Ferenc
Almával töltött csirkecomb vörösboros ribizlimártással, sajtos polentával

Elkészítés: 1,5 óra, közepesen nehéz

polenta1.jpg

Ezt a receptet az ízek, a színek, az illatok miatt hagyományosan karácsonyra vagy valamilyen ünnepre készítem. Ma is ünnep van, a születésnapom, így nosza, jöhet az asztalra az ebéd. A receptet 6 főre készítettem.

6 darab egész csirkecombot filézünk, majd sózzuk és borsozzuk, kettő reszelt almával töltjük, hústűvel összefogva tepsiben közepes hőfokon elkészítjük.

polenta3.jpg

polenta4.jpg


Ribizli mártáshoz: 6 ek cukorból karamelt készítünk, majd hozzáadjuk a 30 dkg fagyasztott ribizlit, amikor elkezd felolvadni felöntjük 1,5 dl félszáraz vörösborral és készre főzzük.

polenta5.jpg
Polenta nem csak karácsonyi kiszúrókkal.
25 dkg kukoricadarát 1 liter forrásba lévő vízbe öntünk és lassú tűzőn folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg elválik az edény falától, ekkor sózzuk, borsozzuk és belekeverünk 15 dkg reszelt sajtot. Olajozott tepsibe fordítjuk, elsimítjuk és amikor kihűlt, formákra vágjuk, vagy sütemény szaggatóval szaggatjuk.

polenta2.jpg

Grill serpenyőben mindkét oldalát pirítjuk, tálaljuk. Mennyei fogás minden alkalomra..

Szólj hozzá

Húsok és halak