Zöldbabbal töltött csirkecombfilé grillezett cukkini szeletekkel
6 adag
Frissesség, tavasz, könnyű ételek, ízek, megújulás, diéta és mi egymás. Ez mind elmondható erről a fogásról, jól illeszkedik a szénhidrátcsökkentett étrendbe, különös tekintettel, hogy a téli zsírpárnák egyelőre maradandó nyomot hagytak testünkön, lesz a közeljövőben néhány hasonló egyszerű és finom fogás.
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb filé
- 6 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 45 dkg zöldbab
- 3 db cukkini
- só, bors, chilipehely
- olívaolaj
A húst sózzuk, borsozzuk és darabonkáént egy-egy gerezd reszelt fokhagymával kenjük. A zöldbabot sós vízben megfőzzük, a levét félre tesszük más ételhez, a babot lehűtjük. Ezzel a babbal töltjük a húsokat, amelyekből tekercseket formálunk, hústűvel szúrjuk, hogy ne essen szét. A combokat grillserpenyőn kevés olajon elősütjük, majd sütőbe tesszük 200 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Ez alatt az idő alatt elkészítjük a köretet. A cukkiniket 3-5 mm vastag szeletekre vágjuk, majd a serpenyőben felhevített olajra tesszük és megsózzuk, borsozzuk, chilipehellyel hintjük. Amikor az egyik oldala kész, megfordítjuk a másik oldalt is megsütjük. A köretet a hússal tálaljuk.
Jó étvágyat!