2025. jan 26.

Borscs 2

írta: Petőcz Ferenc
Borscs 2

474592525_10222139955446816_2222044132925147033_n.jpg

Néhány évvel ezelőtt már készítettünk egy borscs levest. Ez most csak hasonló lesz ahhoz. Ez is győrsfőző edényben készült finomság lett. Tombolnak a vírusok amelynek az enyhe időjárás is kedvez, szükséges a vitaminraktárakat feltöltve tartani és ehhez ez az orosz leves tökéletes. Mivel létezik ennek egy lengyel változata is, hamarosan el fogjuk készíteni azt is.

Hozzávalók: 

  • 70 dkg cékla darabolva
  • 2 sárgarépa darabolva
  • 25 dkg káposzta
  • 1 gyökérzöldség darabolva
  • 1 fej vöröshagyma kockázva
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 50 dkg marha gulyáshús
  • 3 db burgonya kockázva
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • só, bors
  • 2 babérlevél
  • 1 citroma facsart leve
  • 1 ek zsír

475234183_10222139601397965_3059155684798898088_n.jpg

A zsíron megpirítom a hagymákat, majd hozzáadom a zöldségeket és azt is átpirítom, ekkor sózom, borsozom és hozzáadom a citrom levét. 1-2 perc után pedig megy bele a paradicsomsűrítmény. Ezzel is 1-2 perc piríts van, majd jöhet a hús és másfél liter víz. 45 percet főtt a gyorsfőzőben. Tálaláskor tejföllel kínáljuk. Jó étvágyat!

474697464_10222139602157984_6239908059914322497_n.jpg

Szólj hozzá

Orosz Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta