Borscs 2
Néhány évvel ezelőtt már készítettünk egy borscs levest. Ez most csak hasonló lesz ahhoz. Ez is győrsfőző edényben készült finomság lett. Tombolnak a vírusok amelynek az enyhe időjárás is kedvez, szükséges a vitaminraktárakat feltöltve tartani és ehhez ez az orosz leves tökéletes. Mivel létezik ennek egy lengyel változata is, hamarosan el fogjuk készíteni azt is.
Hozzávalók:
- 70 dkg cékla darabolva
- 2 sárgarépa darabolva
- 25 dkg káposzta
- 1 gyökérzöldség darabolva
- 1 fej vöröshagyma kockázva
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 50 dkg marha gulyáshús
- 3 db burgonya kockázva
- 1 ek sűrített paradicsom
- só, bors
- 2 babérlevél
- 1 citroma facsart leve
- 1 ek zsír
A zsíron megpirítom a hagymákat, majd hozzáadom a zöldségeket és azt is átpirítom, ekkor sózom, borsozom és hozzáadom a citrom levét. 1-2 perc után pedig megy bele a paradicsomsűrítmény. Ezzel is 1-2 perc piríts van, majd jöhet a hús és másfél liter víz. 45 percet főtt a gyorsfőzőben. Tálaláskor tejföllel kínáljuk. Jó étvágyat!