Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. dec 23.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket

írta: Petőcz Ferenc
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket

Kedves Olvasóink! Az idő gyorsan elröppen.Lassan három éve lesz, hogy a facebook oldalán létrehoztuk főzőcsoportunkat. Nem a mennyiségre, inkább a minőségre törekedtünk. Nem gondoltuk viszont azt,hogy sikeresek leszünk, bár megvalljuk titokban mindenki, így mi is szerettünk volna sikeressé válni.…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája

2017. dec 22.

Tárkonyos mustár házilag

írta: Petőcz Ferenc
Tárkonyos mustár házilag

Lassan véget ér az ó esztendő, a kötelező elem a virsli is asztalra kerül majd éjfélkor. A virslit pedig természetesen valami csípőssel, többnyire mustárral fogyasztjuk. Azt pedig végképp nem gondolnánk, hogy finomabbnál finomabb mustárok készíthetők otthon fillérekből és a bolti pedig csak hatalmas…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk

2017. dec 21.

Gorgonzolás- zsályás csirkeragu bulgurral

írta: Petőcz Szabó András
Gorgonzolás- zsályás csirkeragu bulgurral

Rendszeres Követőink, Olvasóink jól tudják, hogy az egytálételeket részesítem előnyben. Azt is sokan tudjátok, hogy nem szeretek mosogatni. Ez az étel úgymond azokból az alapanyagokból készült, amiket szinte minden háztartásban megtalálnánk, ha benéznénk a konyháitokba, kamráitokba. Gyors étel a…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2017. dec 19.

Fűszeres palacsinta pikáns burgonyás töltelékkel

írta: Petőcz Ferenc
Fűszeres palacsinta pikáns burgonyás töltelékkel

Elkészítés: 1 óra, könnyű

Palacsinta. Mindenki szereti, van aki lekvárral, van aki kakaósan, fahéjasan, csokisan, és van a sós verzió, amelyből keveset ismerünk. Íme egy, amely éppen a mi kedvencünk: 8 nagyobb palacsintához készül a recept, tudni kell, hogy egy elfogyasztásával jól lehet lakni. 80 dkg krumpli (lehetőleg…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. dec 19.

Kövesztett avagy abált szalonna.

írta: Petőcz Ferenc
Kövesztett avagy abált szalonna.

Télen, amikor "malackodunk", szerintünk ennek is asztalon a helye még akkor is, ha nem diétás.  Nálunk Fejér és Veszprém megyében úgy mondjuk, kövesztett szalonna, másutt abált szalonna. Tokaszalonnát sós vízben vöröshagymával, sóval, borssal, köménymaggal, fokhagymával, babérlevéllel feltesszük…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak

süti beállítások módosítása