2017. dec 21.

Gorgonzolás- zsályás csirkeragu bulgurral

írta: Petőcz Szabó András
Gorgonzolás- zsályás csirkeragu bulgurral

Rendszeres Követőink, Olvasóink jól tudják, hogy az egytálételeket részesítem előnyben. Azt is sokan tudjátok, hogy nem szeretek mosogatni. Ez az étel úgymond azokból az alapanyagokból készült, amiket szinte minden háztartásban megtalálnánk, ha benéznénk a konyháitokba, kamráitokba. Gyors étel a dolgos mindennapokra, vagy ha nem akarunk órákat a konyhában tölteni.

dsc09828.JPG

Hozzávalók: 50 dkg. csirkecombfilé, 2 ek. olaj, 10 dkg vaj, só és törött bors, 7,5 dkg dió, 3 gerezd fokhagyma, zsálya ízlés szerint, 10 dkg. gorgonzola, 2 dl. habtejszín, 1 csomag bulgur.

dsc09830.JPG

Elkészítés: A csirkecombfilét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, félre tesszük. A diót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, kihűtjük, majd ledaráljuk. A bulgurt a csomagoláson található utasítás szerint elkezdjük főzni. A húst kisebb adagokban kisütjük az olaj és 5 dkg. vaj összeolvasztásában. A maradék vajat abban a serpenyőben olvasszuk meg, amiben a dió pirult, jöhet bele a reszelt fokhagyma, a tejszín, és a sajt is, valamint a zsálya. Kissé összeforraljuk őket, majd abban a serpenyőben, amiben a hús is sült, kissé össze melegítjük. Eddigre a bulgur is elkészült, nincs más teendőnk, mint hogy a köretet tányérokra osszuk a húsos raguval együtt. 

Szólj hozzá

Húsok és halak