Gorgonzolás- zsályás csirkeragu bulgurral
Rendszeres Követőink, Olvasóink jól tudják, hogy az egytálételeket részesítem előnyben. Azt is sokan tudjátok, hogy nem szeretek mosogatni. Ez az étel úgymond azokból az alapanyagokból készült, amiket szinte minden háztartásban megtalálnánk, ha benéznénk a konyháitokba, kamráitokba. Gyors étel a dolgos mindennapokra, vagy ha nem akarunk órákat a konyhában tölteni.
Hozzávalók: 50 dkg. csirkecombfilé, 2 ek. olaj, 10 dkg vaj, só és törött bors, 7,5 dkg dió, 3 gerezd fokhagyma, zsálya ízlés szerint, 10 dkg. gorgonzola, 2 dl. habtejszín, 1 csomag bulgur.
Elkészítés: A csirkecombfilét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, félre tesszük. A diót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, kihűtjük, majd ledaráljuk. A bulgurt a csomagoláson található utasítás szerint elkezdjük főzni. A húst kisebb adagokban kisütjük az olaj és 5 dkg. vaj összeolvasztásában. A maradék vajat abban a serpenyőben olvasszuk meg, amiben a dió pirult, jöhet bele a reszelt fokhagyma, a tejszín, és a sajt is, valamint a zsálya. Kissé összeforraljuk őket, majd abban a serpenyőben, amiben a hús is sült, kissé össze melegítjük. Eddigre a bulgur is elkészült, nincs más teendőnk, mint hogy a köretet tányérokra osszuk a húsos raguval együtt.