2024. dec 21.

Zabpelyhes fasírt

írta: Petőcz Ferenc
Zabpelyhes fasírt

6 adag

468638206_10221940821508592_920115656049751644_n.jpg

Keressük a lehetőségét annak, hogy egészségesebben tudjunk étkezni és a meglévő állapotot megőrizzük. Így sokszor készül főzelék nálunk valamilyen formában, amelyhez kell feltét, hogy teljes legyen az étkezés. Így készült e szénhidrátban kevésbé erős fasírt sütőben sütve. Sajnos tálalt és elkészült kép nem sikerült, mert hamar elfogyott, de a recept működik.

1 adag: 303 kcal, fehérje 29,2 gramm, szénhidrát 19,2 gramm, zsír 11,7 gramm

Hozzávalók:

  • 70 dkg darát hús
  • 16 dkg zabpehely beáztatva annyi vízbe, ami éppen ellepi 
  • 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • só, bors, fűszerpaprika
  • 1 tojás
  • fél csokor aprított petrezselyem.

Az alapanyagokat összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a fasírtgolyókat. 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta