Fűszeres palacsinta pikáns burgonyás töltelékkel
Elkészítés: 1 óra, könnyű
Palacsinta. Mindenki szereti, van aki lekvárral, van aki kakaósan, fahéjasan, csokisan, és van a sós verzió, amelyből keveset ismerünk. Íme egy, amely éppen a mi kedvencünk:
8 nagyobb palacsintához készül a recept, tudni kell, hogy egy elfogyasztásával jól lehet lakni.
80 dkg krumpli (lehetőleg sárga), itt lila krumpli sikerült, mert jól is mutat, az íze ugyanaz, mint a társaié, de tudni kell több színben fordul elő ez a növény. 1 nagy póréhagyma 2 ek köménymag 2 ek mustármag 3 gerezd fokhagyma reszelve lehetőleg friss 1 ek kakukkfű 1 tk kurkuma só,liszt tej, szódavíz 1 nagy pohár tejföl 2 ek házi Erős Pista 1 lime leve
A darabolt krumplit főzzük meg sós vízben, ezalatt az idő alatt daraboljuk fel a póréhagymát. 1 üres serpenyőben pirítsuk meg a köménymagot magában, majd öntsünk alá kevés olajat, meg adjuk hozzá kettő reszelt fokhagymát és a kakukkfüvet, pároljuk össze, majd amikor kihűlt, adjuk a palacsinta tésztához. A tészta receptjét nem írom le, szerintem azt mindenki ismeri.
A pohár tejfölbe adjuk a másik reszelt fokhagyma gerezdet, a lime levét az Erős Pistát, összekeverjük és hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Amikor a krumpli megfőtt, leöntjük a levét.
Ezt követően egy száraz serpenyőben megpirítjuk a mustármagot majd hozzáadunk kevés olajat és a darabolt póréhagymát, picit sózzuk és pároljuk.
Ha hagyma már megpuhult, jön a krumpli, összeforgatjuk hagymás alappal, picit összetörjük, kurkumával színesítjük és ízesítjük, félretesszük.
Megsütjük a palacsintákat és megtöltjük a krumplis töltelékkel, a tetejére pedig a tejfölös mártásból rakunk. Megéri a fáradozást.