Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. dec 31.

Boldog Új Évet Kívánunk!

írta: Petőcz Ferenc
Boldog Új Évet Kívánunk!

Minden kedves olvasónknak kívánunk boldog új évet! Petőcz Ferenc és Szabó András

Tovább Szólj hozzá

2017. dec 28.

Lencsés korhelyleves

írta: Petőcz Ferenc
Lencsés korhelyleves

Szilveszterkor hajlamosak vagyunk többet inni, mint ami egészségesen elviselhető. Jól jön az orvosság, főleg akkor, ha mindez természetes.Itt az egyik ilyen receptünk. Gyógyleves másnaposságra azaz korhelyleves, ahogy mi készítettük:1 nagy fej hagymát felkockázva 4 gerezd reszelt fokhagymával a…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Nemzetek konyhája

2017. dec 28.

Lencse salátára variációk

írta: Petőcz Ferenc
Lencse salátára variációk

Szilveszter, szerencse, lencse: Mi négy salátát készítünk erre az alkalomra, de bármikor finom. 1, Harissás lencse 2 dl tejfölt elkeverünk harissa keverékkel, sóval, reszelt gerezd fokhagymával. 20 dkg Lencse és póréhagyma kerül mellé 2, Gombás lencse: 25 dkg gombát póréhagymával, 2 gerezd…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. dec 26.

Bagel

írta: Petőcz Ferenc
Bagel

Közepesen nehéz

2015-ben felejthetetlen élményben volt részem. Életem első és eddig egyetlen maratonját futottam Krakkóban (igaz, mellette 28 hivatalos félmaratont is). A várost járva sok-sok kis kocsiba és kedves eladóba botlottunk. Mindenütt bagelt a tradicionális lengyel péksütit árulták különböző ízekben.…

Tovább Szólj hozzá

Lengyel Nemzetek konyhája Házi pékség

2017. dec 26.

Madártej

írta: Petőcz Ferenc
Madártej

Madártej: 2 liter 6 tojás 2 ek liszt 15 dkg nádcukor 1 citrom vagy narancs reszelt héja 4 ek mazsola 2 ek porcukor 1 zacskó vaníliás cukor vagy 2 tk vanília kivonat. A tojássárgákat a cukrokkal elkeverjük, majd belekeverjük a lisztet is. Ezt követően felverjük a fehérjéket habbá a végén beleverve…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2017. dec 26.

Csokis mignon

írta: Petőcz Ferenc
Csokis mignon

A mignon magyar süteményfajta Kugler Henrik 1870-ben honosította,az 1920-as évekig hívták így. Mi is elkészítettük. Mignon (csokis): Piskóta 5 ek cukor, 5 ek liszt és 5 tojás 180 fokon hőlégkeverésen sütve Krém: 15 dkg csoki olvasztva és hozzáadva habosra kevert 15 dkg vajhoz és 7 dkg…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek

süti beállítások módosítása