2017. dec 26.

Madártej

írta: Petőcz Ferenc
Madártej

mt.jpg

Madártej:
2 liter
6 tojás
2 ek liszt
15 dkg nádcukor
1 citrom vagy narancs reszelt héja
4 ek mazsola
2 ek porcukor

1 zacskó vaníliás cukor vagy 2 tk vanília kivonat.
A tojássárgákat a cukrokkal elkeverjük, majd belekeverjük a lisztet is.
Ezt követően felverjük a fehérjéket habbá a végén beleverve a porcukrot. Fél liter felforrt tejbe kanállal galuskát szaggatunk a habból, majd mindkét oldalát a galuskának egy-egy percig főzzük.
A tojássárgás cukros keverékhez öntjük a tejet, amelyet el kezdünk forralni, majd hozzáadjuk a galuskánál használt tejet is és sűrűsödésig főzzük, miközben hozzáadjuk a mazsolát és citromhéjat is.
Lehűtve, kimerve tálakba a habgaluskával tálaljuk.

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek