hagyományos és kókuszos tojáslikőr
2 tojáslikőr receptet osztok meg most, az egyik hagyományos, a másik kókuszos. A tejszín 30%-os zsírtartalmú legyen. Most még időben vagyunk ennek elkészítéséhez. Az adagok 2 db 0,5 l-es üveghez vannak megadva.
Hozzávalók:
hagyományoshoz: 5 dl tej, 2 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 2,5 dl vodka vagy fehér rum, 1 vaníliarúd
kókuszoshoz: 400 ml-es kókusztej, 1 dl tej, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 2,5 dl vodka vagy fehér rum, 1 vaníliarúd
Elkészítés: A tejet a tejszínnel, a kettéhasított vaníliarúddal és a kikapart magokkal együtt felforraljuk. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük kézi habverővel. A forró tejszínes tejet folyamatos kevergetés mellett vékony sugárban a tojásos masszához öntjük. Hagyjuk kihűlni, a végén az alkoholt is beleöntjük. Palackozás előtt a vaníliarudat kivesszük a léből. és átszűrhetjük. Üvegekbe töltjük és a hűtőben érleljük kb. egy hétig.
A kókuszoshoz a kókusztejet a tejjel és a tejszínnel, valamint a kettéhasított vaníliarúddal és a kikapart magokkal együtt felforraljuk. A továbbiakban ugyanúgy készül mint a hagyományos.