2018. dec 07.

Magos mustár

írta: Petőcz Ferenc
Magos mustár

Elkészítés: könnyű

dsc02138.JPG

4 dl 6 %-os tárkonyecetet keverjünk 2 dl 100%-os almalével és adjunk hozzá 14 dkg fehér és 6 dkg fekete mustármagot. Az egészet tegyük félre kettő napra, kb ennyi idő kell ahhoz, hogy a mustármag megszívja magát folyadékkal. Ezt követően szedjük ki a mustármag 1/3-t, az ecetes lé 1/3-t öntsük le és adjunk a léhez hozzá 4 ek mézet, 1 mokkáskanál őrölt római köményt, 1 tk őrölt koriandert, 1 tk kurkumát (ez a színének kell), 3 ek, ecetes tormát.  Vegyük elő a rúdmixert és pürésítsük addig az egészet, amíg mustár állagú lesz, ez kb 5 perc, nem baj ha kicsit leves az egész, ehhez adjuk vissza a magokat és keverük el, rakjuk üvegbe, hűtőbe és 2-3 hónapot eláll. Az igazi állagot már 2-3 nap után felveszi, mert a mag és az örlemény is vesz még fel nedvességet így nem fog folyni. Legyen a szilveszteri virsli sztárja ez a mustár vagy a töbi mustárunk.Jó tvágyat!

Szólj hozzá

Tartósítunk