2018. dec 23.

Véres hurka

írta: Petőcz Ferenc
Véres hurka

dsc02155.JPG

Szerintünk nincs igazi, eredeti, sem tökéletes hurka recept, mert ahány ház annyi szokás, így csak azt tudjuk leírni, hogy kizárólag finom hurka létezik, ha jól készítjük az ismert recepteket. Mi ezt most így készítettük, de szoktuk másként.

1 kg vöröshagymát kevés síron üvegesre párolunk, közben 1,5 kg zsírszalonnát megabálunk fűszeres vízben és odateszünk 1 kg rizst 2,5 szeres vízben főni.

dsc02152.JPG

Amikor a zsírszalonnák kész, akkor ledaráljuk 1 kg májjal együtt és nálunk lehet kapni jó minőségű kolbász alapanyagnak jó húst, így abból is kerül bele 1,5 kg darálva.

Amikor a rizs kihűlt, összekeverjók az alapanyagokat és hozáadunk kb 3 liter vért, őrölt köménymagot, sót, őrölt borsot, majoránnát. 

dsc02153.JPG

A kapott masszát bélbe töltjük és megabáljuk a hurkákat. A feni mennyiségből kb 10 kg hurka készül. Nagyon jól sikerült. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak