Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. jún 13.

Oregános fasírt Ριγάηοκέθτεδεσ-riganokeftedesz

írta: Petőcz Szabó András
Oregános fasírt Ριγάηοκέθτεδεσ-riganokeftedesz

Mivel Görögország tengerparti nép, így itt olcsó a kaviár, de bátran készítsétek el otthon is. Higgyétek el, nem fogtok csalódni! Hozzávalók:  1 kg burgonya, 13 dkg vörös kaviár, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 tojás, 1 ek. szárított oregáno, bors, zsemlemorzsa, liszt, olaj a sütéshez. Elkészítés: A…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2018. jún 12.

Görög tökfasírt-Κολοκίτθοκεβτέδεσ

írta: Petőcz Ferenc
Görög tökfasírt-Κολοκίτθοκεβτέδεσ

Elkészítés: 1,5 óra, könnyű

Még valamikor 2008-ban az egyik tavernában kikértük a vacsorát, sokan voltak, de mi régóta visszajártunk a helyre Nei Poriban, így előételként kaptunk friss, forró, ropogós "vitamin"-t. Ez a tökfasírt volt, végre meg van a recept is is, így ideje volt elkészíteni, ha már újra itt vagyunk…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2018. jún 11.

Görög vörös kaviár fasírt-Τάράμοκέβέτέδέσ

írta: Petőcz Ferenc
Görög vörös kaviár fasírt-Τάράμοκέβέτέδέσ

Elkészítés: 30 perc, könnyű

Újabb tavernákban nem kapható finomság és nem kell megrettenni az árától, mert otthon is elkészíthető kb 1500 Ft-ból, itt olcsóbb, mert 7 euró 1 kg vörös kaviár, ebből készül a sokak által kedvelt ikrakrém a taramosalata is. Mivel most valami helyi újat akartunk helyi alapanyagból, sikerült is…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása