Oregános fasírt Ριγάηοκέθτεδεσ-riganokeftedesz
Mivel Görögország tengerparti nép, így itt olcsó a kaviár, de bátran készítsétek el otthon is. Higgyétek el, nem fogtok csalódni!
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 13 dkg vörös kaviár, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 tojás, 1 ek. szárított oregáno, bors, zsemlemorzsa, liszt, olaj a sütéshez.
Elkészítés: A burgonyát héjastul megfőzzük. Ez idő alatt a vöröshagymát apróra kockázzuk, a tojásokat villával felverjük. A megfőtt burgonyát meghámozzuk és vagy lereszeljük, vagy krumplinyomóval összetörjük, kihűtjük. Hozzáadjuk a kaviárt, a felvert tojásokat, oregánot, és borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. Hagyjuk kissé állni, hogy a zsemlemorzsa megszívja magát, majd vizezett kézzel fasírtokat formázunk a masszából. Bő forró olajban kisütjük.