Görög pita gyroshoz
4 db
Itt a nyár, a nyaralások idje. Rólunk pedig ismert, hogy szeretjük a mediterrán friss ízeket. Ezek közül pedig a görög világ számunkra a favorit. Sok mindent elkészítettünk már, de a gyros autentikus változata még nem volt. Van itthon eredeti gyros fűszer és ehhez egy jó pita kell. Íme.
Hozzávalók:
- 10 dkg görög joghurt
- 30 dkg liszt
- 1,5 dkg élesztő
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 1 ek olívaolaj
- 1 dl langyos víz
- őrölt kömény ízlés szerint
Az alapanyagokat összegyúrjuk és lefedve 40 percet kelesztjük. Ezt követően 4 egyforma gombócot vágunk és kinyújtjuk. Felhevített serpenyőt kikenünk picit olívaolajjal és rá tesszük az első pitát, a tetejét is vékonyan megkenjük. Pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük. Így járunk el a többi pitával is.
Miután kihűlt, zacskóban pár napot eláll.
Jó étvágyat!
U.i.: Az eredeti gyrosban Görögországban sült krumpli is van, ezt most mi khagytuk.