Görög vörös kaviár fasírt-Τάράμοκέβέτέδέσ
Elkészítés: 30 perc, könnyű
Újabb tavernákban nem kapható finomság és nem kell megrettenni az árától, mert otthon is elkészíthető kb 1500 Ft-ból, itt olcsóbb, mert 7 euró 1 kg vörös kaviár, ebből készül a sokak által kedvelt ikrakrém a taramosalata is. Mivel most valami helyi újat akartunk helyi alapanyagból, sikerült is készíteni nagyszerű görög specialitást. Figyeljetek, mert nagyon könnyű.
20 dkg kenyérbelet áztassunk be, majd nyomkodjuk ki. Adjunk hozzá 15 dkg vörös kaviárt és kettő nagy fej vöröshagymát kockázva vagy darálva.
Ehhez adunk egy csokor petrezselymet, kaprot aprítva és 3 ek lisztet és 1 ek mentát. Az egészet összegyúrjuk, só nem kell bele a kaviár miatt. Majd szép masszát kapunk.
Picit pihentetjük, majd fasírtokat formázunk és lisztben megforgatjuk, forró olajban kisütjük. Nagyon finom a nyári partik étele lehet. De figyeljétek, mert jönnek még görög egyszerű fasírtok. Jó étvágyat.