Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. júl 12.

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos grill csirkeszárny

írta: Petőcz Ferenc
Aszalt paradicsomos-bazsalikomos grill csirkeszárny

Kemping körülmények közt sátrazáskor készültek a képek.

70 dkg kétízületes csirkeszárnyat legalább 12 órára pácoljunk be az alábbi szószba, majd grillen süssük meg. Pác: 3 aszalt paradicsom kockázva, 1 fej vöröshagyma reszelve, 0,5 dl olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma reszelve, 1 ek só, 10 levél bazsalikom vagy 2 ág görög bazsalikom. Ezek rúdmixerrel…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2018. júl 11.

Gyömbéres-lime-s grill csirkeszárny

írta: Petőcz Ferenc
Gyömbéres-lime-s grill csirkeszárny

Kemping körülmények közt sátrazáskor készültek a képek.

70 dkg kétízületes csirkeszárnyat legalább 12 órára pácoljunk be az alábbi szószba, majd grillen süssük meg. 3 lime levét keverjük el frissen reszel gyömbérrel, néhány szem borókabogyóval, majd adjunk hozzá 1 ek tengeri sót, kevés őrölt fehér borsot, 0,5 dl olívaolajat és ebbe a pácba tegyük a…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Szabadban láttuk főztük

2018. júl 11.

Sütőtök szörp

írta: Petőcz Ferenc
Sütőtök szörp

1 kg sütőtököt felpucolunk, kockázunk és felpucolás után kell, hogy az 1 kg meglegyen. Egy lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk és utána takarékon 15 percet főzzük, ennyi idő alatt a töknek meg kell főnie. Ezt követően rúdmixerrel pürésítjük, majd egy szitán…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása