2018. júl 12.

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos grill csirkeszárny

írta: Petőcz Ferenc
Aszalt paradicsomos-bazsalikomos grill csirkeszárny

Kemping körülmények közt sátrazáskor készültek a képek.

dsc00872.JPG

70 dkg kétízületes csirkeszárnyat legalább 12 órára pácoljunk be az alábbi szószba, majd grillen süssük meg.

dsc00870.JPG

Pác: 3 aszalt paradicsom kockázva, 1 fej vöröshagyma reszelve, 0,5 dl olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma reszelve, 1 ek só, 10 levél bazsalikom vagy 2 ág görög bazsalikom. Ezek rúdmixerrel pürésítve, majd ebbe kerülnek a húsok és mehetnek legalább 12 órára pihenni.

dsc00871.JPG

Grillen süssük addig, ameddig meg nem sül. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Húsok és halak Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta