Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. sze 28.

Fűszeres sertéskaraj fetával hegyes erős paprikával töltve fokhagymás chiliszósszal öntözött baconbe csomagolva

írta: Petőcz Ferenc
Fűszeres sertéskaraj fetával hegyes erős paprikával töltve fokhagymás chiliszósszal öntözött baconbe csomagolva

Sertés karaj szeletek ki klopfolunk. Sózzuk, fűszerezzük. Egy vágódeszkára ráhelyezünk bacon szeleteket, erre kerül a hús. A hús szeletekre hegyes paprikát teszünk, aki nem bírja rakjon bele kaliforniait, valamint kerül bele fetasajt és reszelt fokhagyma. Majd a tekercseket feltekerjük és…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. sze 27.

Sárgaborsókrém leves gazdagon vele főtt füstölt csülökkel

írta: Petőcz Ferenc
Sárgaborsókrém leves gazdagon vele főtt füstölt csülökkel

Elkészítés: egyszerű

Ezt a levest a felhalmozott készleteim ihlették, vagyis sok apró maradék volt itthon és ideje volt felhasználni. így egy jó kis finom magyaros leves kerekedett. 25 dkg sárgaborsót a főzés előtti napon beáztatunk. Másnap leöntjük a levét és kevés zsíron megpirítunk 2 fej kockákra vágott…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Levesek Nemzetek konyhája Húsok és halak

2018. sze 26.

Laktató csirkecomb

írta: Petőcz Szabó András
Laktató csirkecomb

Ez az étel a hozzávalói végett is épp elég laktató, nem is beszélve a hozzáadott krumplipüréről. Hozzávalók: 6 csirkefelsőcomb, 20 dkg gomba, 8 szelet főtt, füstölt tarja, 20 dkg reszelt sajt,  1 nagy pohár tejföl, 1 tojás, 1 nagyobb vöröshagyma, só,bors ízlés szerint Elkészítés:A sütőt…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. sze 25.

Szüreti muskotályos csirkecomb

írta: Petőcz Ferenc
Szüreti muskotályos csirkecomb

Elkészítés: 1,5 óra, könnyű, 4 adag

A szüret ideje korán az időjárás, klímaváltozás miatt már rég megkezdődött, sok helyen már be is fejezték. Mi minden évben készítünk szüreti fogást és az igazi őszies szüreti idő a hétvégén köszöntött be, így ideje volt mielőtt lemaradunk készíteni egy idei fogást is, reméljük még fogunk is, de…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

süti beállítások módosítása