2018. sze 26.

Laktató csirkecomb

írta: Petőcz Szabó András
Laktató csirkecomb

dsc01735.JPG

dsc01734.JPG

Ez az étel a hozzávalói végett is épp elég laktató, nem is beszélve a hozzáadott krumplipüréről.

dsc01728.JPG

Hozzávalók: 6 csirkefelsőcomb, 20 dkg gomba, 8 szelet főtt, füstölt tarja, 20 dkg reszelt sajt,  1 nagy pohár tejföl, 1 tojás, 1 nagyobb vöröshagyma, só,bors ízlés szerint

dsc01729.JPG

dsc01730.JPG

dsc01732_1.JPG

dsc01733.JPG

Elkészítés:A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A csirkecombokat kicsontozzuk, kettévágjuk. Kevés olajon mindkét oldalon kissé elősütjük, tányérra szedjük. Ebben a serpenyőben a félbe, majd szeletekre vágott hagymát megpirítjuk, jöhet hozzá a felszeletelt gomba, sózzuk, borsozzuk, megpároljuk. Eközben egy közepes méretű tepsit kiolajozunk, a csirkedarabokat tarja szeletekbe tekerjük, egymás mellé kirakjuk. Jöhet a párolt gomba szétterítve, ugyanígy a tojással kikavart tejföl is. Vastagon megszórjuk a reszelt sajttal, és az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Míg a hús sül. addig elkészítjük a krumplipürét.

Szólj hozzá

Húsok és halak