2024. okt 27.

Sajtos sertésrolád gombával, baconnal töltve

írta: Petőcz Ferenc
Sajtos sertésrolád gombával, baconnal töltve

460265720_10221064776728020_2095349806770895182_n.jpg

Az idei ősz remek gombaszezont hozott, nekünk is sikerült sokfélét betakarítani és bízakodunk is a további gombaszedésben. Ebbe a receptbe is kell gomba, de amikor készítettük, akkor még csak bolti volt a terítéken. Mindenesetre így is sikerült egy remek, gyors fogást összerakni, amely éke lehet majd a közelgő ünnepek fogásainak.

Hozzávalók:

  • 50 dkg lapocka darálva
  • 15 dkg reszelt ízletes sajt ( pl. ementáli)
  • só, bors
  • 2 szál újhagyma apróra vágva

460540682_10221064777688044_2316207501728528688_n.jpg

A töltelék:

  • 20 dkg bacon kockázva
  • 1 csokor petrezselyem aprítva
  • 5-6 db csiperke aprítva
  • 1 fej vöröshagyma kockázva
  • só, frissen őrült bors
  • 2 ek olívaolaj vagy 50 dkg vaj

460483914_10221064777048028_946311473927784072_n.jpg

A töltelék alapanyagokat készítsük össze, kezdjük el lepárolni. Ez alatt az idő alatt a roládhoz a húst a többi összetevővel gyúrjuk össze. Sütőpapíron a húsmasszát nyújtsuk téglalap formára. A massza közepére tegyük rá a megpárolt tölteléket.

460479455_10221064778528065_482689505504894170_n.jpg

A hús,asszát mindkét oldalról hajtsuk rá a töltelékre.

460326942_10221064779128080_3808418905349341604_n.jpg

A kész roládot tekerjük be a sütőpapírba, majd alufóliába. 200 dokra előmelegített sütőben süssük 50 percet, majd vegyük le a fóliát és a stüőpírt bontsuk ki, ezt követően 230 fokon ssüsük még 15 percet. Szeletelés előtt hagyjuk hűlni. Bármilyen köret jó hozzá.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak