2024. okt 06.

Kapros- kókusztejes- kurkumás harcsa ragu tintahal tintás rizottóval

írta: Petőcz Ferenc
Kapros- kókusztejes- kurkumás harcsa ragu tintahal tintás rizottóval

461864098_10221176507001207_6088312278845790664_n.jpg

A hala ételek egy dimenziója készült nálunk, keverdtek egy picit a kultúrák és közben már a jövendő karácsonyi asztalra is jötlet e halas és nem tengeri étel.

Hozzávalók: 

  • 1 kg harcsa kockázva
  • 1 nagy fej vöröshagyma kockázva
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csokor kapor aprítva
  • 1 ek kurkuma
  • 1 tk őrölt füstölt pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 doboz 40 dkg-os kókusztej
  • Tintahal tintás rizottó alap

Receptünk gyorsan elkészül, így a köret és a főétel egyszerre készül. A köret egyszerű, bolti alapanyagot vettünk ebben a formában, érdemes körülnézni, jól passzol az ételhez.

A hagymákat lepirítjuk, majd hozzáadjuk a halat, összeforgatjuk, picit pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Amikor a halunk már fehéredik, hozzá tesszük a többi fűszert (kapor, kurkuma, paprika), ezzel is pároljuk picit, majd a kókusztejjel felöntve készre főzzük a rizottóval tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta