Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. okt 12.

Pontyfilé Orly-módra fetás baconos kukoricával

írta: Petőcz Ferenc
Pontyfilé Orly-módra fetás baconos kukoricával

Egy ponty húsát a gerincről lefejtjük, majd beirdauljuk, daraboljuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük.  Közben előkészítjük a kukoricát, alufóliát megkenünk olívaolajjal, ráhelyezünk bacon szeleteket, erre kerül feta sajt morzsolva, majd sózzuk, chilipehellyel hintjük és ráhelyezzük a kukoricát,…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. okt 12.

Zsályás-gombás tészta

írta: Petőcz Ferenc
Zsályás-gombás tészta

Elkészítés: 30 perc, könnyű

Gombás tészta receptünk már másféle van fent az oldalon és persze tudom se szeri se száma az ilyen recepteknek, etől függetlenül ezt taáltuk ki, mert ma gombaszerencsénk volt. Szárazság ide vagy oda ezen étel elkészítése előtt gyapjas tintagomba telepet találtam, így kénytelen voltam haza hozni,…

Tovább Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2018. okt 09.

Házi olívabogyós csirkemell felvágott

írta: Petőcz Ferenc
Házi olívabogyós csirkemell felvágott

Korában is készítettünk házi felvágottat és tudjuk fogunk is. Egyrészt tudjuk mi van benne még akkor is, ha drágább. De garantáltan ízletesebb és egészségesebb. Nyaralásunk során sikerült tekintélyes mennyiségben olívabogyót vásárolni, így el is kell fogyasztani, bár ez sem okoz gondot nálunk. Az…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. okt 09.

Kevert bögrés almás sütemény

írta: Petőcz Szabó András
Kevert bögrés almás sütemény

Szeretem az olyan édességeket, amiket nem kell pontosan kiméricskélni, gyorsan elkészül és nem kell sokat mosogatni utána. Ennek a receptnek a legnagyobb előnye hogy boltba se kell menni, szinte minden háztartásban megtalálhatóak a hozzávalói. A receptet évekkel ezelőtt unokanővéremtől kaptam, és…

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása