2018. okt 12.

Pontyfilé Orly-módra fetás baconos kukoricával

írta: Petőcz Ferenc
Pontyfilé Orly-módra fetás baconos kukoricával

dsc01765.JPG

Egy ponty húsát a gerincről lefejtjük, majd beirdauljuk, daraboljuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük. 

Közben előkészítjük a kukoricát, alufóliát megkenünk olívaolajjal, ráhelyezünk bacon szeleteket, erre kerül feta sajt morzsolva, majd sózzuk, chilipehellyel hintjük és ráhelyezzük a kukoricát, feltekerjük a bacont és a fóliát, majd 180 fokos sütőben 180 fokon készre sütjük.

dsc01762.JPG

A ponythoz előkészítjük a tésztát, lisztet, egy zacskó sütőport, és étkezési keményítőt, sót egy tojással és sörrel összekeverük, hogy egy sűrű tésztát kapjunk. Olajat hevítünk, a halat beleforgatjuk a tésztába,hogy rátapadjon és a forró olajban kisütjük. 

dsc01764.JPG

A halat a kukoricával, citrommal saláta ágyon tálaljuk. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak