Pontyfilé Orly-módra fetás baconos kukoricával
Egy ponty húsát a gerincről lefejtjük, majd beirdauljuk, daraboljuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük.
Közben előkészítjük a kukoricát, alufóliát megkenünk olívaolajjal, ráhelyezünk bacon szeleteket, erre kerül feta sajt morzsolva, majd sózzuk, chilipehellyel hintjük és ráhelyezzük a kukoricát, feltekerjük a bacont és a fóliát, majd 180 fokos sütőben 180 fokon készre sütjük.
A ponythoz előkészítjük a tésztát, lisztet, egy zacskó sütőport, és étkezési keményítőt, sót egy tojással és sörrel összekeverük, hogy egy sűrű tésztát kapjunk. Olajat hevítünk, a halat beleforgatjuk a tésztába,hogy rátapadjon és a forró olajban kisütjük.
A halat a kukoricával, citrommal saláta ágyon tálaljuk. Jó étvágyat!