Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. dec 23.

Habkarika

írta: Petőcz Ferenc
Habkarika

Tökéletes habcsókot már készítettünk, blogunkon rajta is van. Most gondltam készítek habkarikát, mert gyerekkorom óta szeretem. Most ilyenre sikerült, mert 4 lábú segítséggel nem megy ez olyan könnyen, kutya és macska, közben faállítás, így rusztikus lett, de így is szeretjük. Gondolom minden…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek

2018. dec 23.

Véres hurka

írta: Petőcz Ferenc
Véres hurka

Szerintünk nincs igazi, eredeti, sem tökéletes hurka recept, mert ahány ház annyi szokás, így csak azt tudjuk leírni, hogy kizárólag finom hurka létezik, ha jól készítjük az ismert recepteket. Mi ezt most így készítettük, de szoktuk másként. 1 kg vöröshagymát kevés síron üvegesre párolunk, közben…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

2018. dec 23.

Gyors, roppanós húsfalatok

írta: Petőcz Ferenc
Gyors, roppanós húsfalatok

Elkészítés: 30 perc, könnyű

Néhány évvel ezelőtt tv nézés során lestem el ezt a receptet. Egy titok van vele, hogy csak a leírtak alapján elkészítve lesz olyan, amilyennek lennie kell nem felcserélve a műveleteket (saját tapasztalat).  A végeredmény az egyik gyorséttermi hálózat íz világa. És a család is szeretni fogja, tehát…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. dec 19.

Sütőtökös vöröslencsés rizottó camemberttel

írta: Petőcz Ferenc
Sütőtökös vöröslencsés rizottó camemberttel

Sütőtökös vörös lencsés rizottó grillezett camemberttel. Gondolom, ti is készültök a karácsonyra és a kilók ellen is, így nem árt az felkészülés, mert a nehéz ételek így vagy úgy, de meg fogják ülni a hasunkat. A zöldséges ételek segítenek, ezért is készítettem ezt az ételt el, meg persze tetszett a…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása