2018. dec 23.

Gyors, roppanós húsfalatok

írta: Petőcz Ferenc
Gyors, roppanós húsfalatok

Elkészítés: 30 perc, könnyű

dsc02156.JPG

Néhány évvel ezelőtt tv nézés során lestem el ezt a receptet. Egy titok van vele, hogy csak a leírtak alapján elkészítve lesz olyan, amilyennek lennie kell nem felcserélve a műveleteket (saját tapasztalat).  A végeredmény az egyik gyorséttermi hálózat íz világa. És a család is szeretni fogja, tehát ehhez nem kell sem kukorica pehely, sem más. Íme a vacsi receptünk, de jó parti falat lehet családi eseményeken, baráti összejöveteleken is.

1 kg pulykamellett felkockázunk nagyobb darabokra, sózzuk, borsozzuk és én még csirkefűszerkverékkel turbóztam tovább az ízeket. Ezt követően 1 nagy pohár 0,5 liter kefirt előkészítünk egy tálba. A másik tálba rakunk 30 dkg lisztet egy zacskó sütőporral elkeverve és 10 dkg lisztet pedig 1 ek pirospaprikával, kevés sóval és fűszerkeverékkel összerázunk egy zacskóban. Ebbe a zacskóba kerül a fűszeres hús, majd a hús a zacskóban maradt liszttel együtt a kefírbe kerül. Összekeverjük jól, hogy az összes falatka húsra kerüljön a kefírből, majd az egészet átöntjük kefírestől a maradék lisztbe a másik edénybe és jól elkeverjük, galuska állagú tésztánk lesz így. A húsdarabokat innen forró olajba téve kisütjük és tálaljuk. Tetszeni és ízleni fog a roppanós husi. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Húsok és halak