Gyors, roppanós húsfalatok
Elkészítés: 30 perc, könnyű
Néhány évvel ezelőtt tv nézés során lestem el ezt a receptet. Egy titok van vele, hogy csak a leírtak alapján elkészítve lesz olyan, amilyennek lennie kell nem felcserélve a műveleteket (saját tapasztalat). A végeredmény az egyik gyorséttermi hálózat íz világa. És a család is szeretni fogja, tehát ehhez nem kell sem kukorica pehely, sem más. Íme a vacsi receptünk, de jó parti falat lehet családi eseményeken, baráti összejöveteleken is.
1 kg pulykamellett felkockázunk nagyobb darabokra, sózzuk, borsozzuk és én még csirkefűszerkverékkel turbóztam tovább az ízeket. Ezt követően 1 nagy pohár 0,5 liter kefirt előkészítünk egy tálba. A másik tálba rakunk 30 dkg lisztet egy zacskó sütőporral elkeverve és 10 dkg lisztet pedig 1 ek pirospaprikával, kevés sóval és fűszerkeverékkel összerázunk egy zacskóban. Ebbe a zacskóba kerül a fűszeres hús, majd a hús a zacskóban maradt liszttel együtt a kefírbe kerül. Összekeverjük jól, hogy az összes falatka húsra kerüljön a kefírből, majd az egészet átöntjük kefírestől a maradék lisztbe a másik edénybe és jól elkeverjük, galuska állagú tésztánk lesz így. A húsdarabokat innen forró olajba téve kisütjük és tálaljuk. Tetszeni és ízleni fog a roppanós husi. Jó étvágyat!