2018. dec 23.

Habkarika

írta: Petőcz Ferenc
Habkarika

dsc02157.JPG

Tökéletes habcsókot már készítettünk, blogunkon rajta is van. Most gondltam készítek habkarikát, mert gyerekkorom óta szeretem. Most ilyenre sikerült, mert 4 lábú segítséggel nem megy ez olyan könnyen, kutya és macska, közben faállítás, így rusztikus lett, de így is szeretjük. Gondolom minden háztartásban maradt valamennyi tojásfehérje, így hasznos lehet, hamar meg van és saját költemény lehet a család előtt. Még nem késő.

5 tojásfehérjét 1 fél citrom levével, 25 dkg cukorral, 2 ek étkezési keményítővel verjünk olyan habbá, amely megtartja formáját. Habzsákból nyomjuk ki a kis habkarikákat az előkészített tepsire sütőpapírra.

80 foka előmelegített sütőben hőlégkeverésen szárítsuk 1 órát vagy picivel többet, akkor jó, amikor már az alja elválik a sütőpapírtól. Lehetőleg szilikonos papíron készítsük. 

 

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek