Csíkos szelet
25*25 cm-es csatós formához, ez megfelel a 20*30 cm-esnek is.
Egy elronthatatlan finom krémes, amely mellette egyszerűen elkészíthető. Szerintünk ez is tetszeni fog.
Hozzávalók:
- diós laphoz: 5 ek cukor, 1 db tojás, 1,5 dl tejföl, 5 ek liszt, 1 kk szódabikrabóna 5 ek darált dió
- mákos laphoz: 5 ek cukor 1 tojás, 1,5 dl tejföl, 5 ek liszt, 1 kk szódabikarbóna, 5 ek darált mák
- kakaós laphoz: 5 ek cukor, 1 tojás, 1,5 dl tejföl, 1 kk szódabikarbóna, 6 ek liszt, 2 ek kakaópor
- Krémhez: 1 liter tej 10 ek búzadara, 25 dkgvaj, 25 dkg porcukor, 2 ek vaníliás cukor
- a tetejére 4 ek darált dió
Elsőnek a tejet főzzük fel a búzadarával, majd hagyjuk kihűlni, hogy ne bőrősődjön fedjük le fóliával. Közben a krémhez a szobahőmérsékletűt vajat dolgozzuk össze a cukrokkal. Ez alatt az idő alatt a sütőt is elő lehetett melegíteni 180 fokra alsó-felső sütésen.
A tésztalapokat egyesével kidolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt formában egyesével kisütjük. Kb 15-20 perc alatt sülnek meg a lapok, tűpróbával érdemes ellenőrizni, hogy mikor vagyunk kész. Hagyjuk a lapokat kihűlni, közben a kihűlt grizes alaphoz dolgozzuk robotgéppel a habosra cukorral kidolfgozott vajat.
Ezt követően visszahelyezzük a formába alulra a már kihűlt mákos lapot, rákenjük a krém harmadát erre kerül a kakaós lap és a krém harmada, majd erre a diós lap és a maradék harrmad krém. A tetejét darált dióval hintjük.
Hűtőben 1-2 órát pihentetjük, szeletelve tálaljuk. Nagyon finom!
Jó étvágyat!