Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. ápr 24.

Házi medvehagymás pesztó

írta: Petőcz Szabó András
Házi medvehagymás pesztó

Most hogy végre itt a medvehagyma sajnos rövid ideig tartó szezonja, úgy gondoltam hogy pár üveggel elrakok ebből a nagyon erősen fokhagyma ízű levelekből. Az olasz konyha egyik tészta feltétje roppant egyszerű és gyorsan elkészíthető. Földimogyorót helyetesíthetjük napraforgó béllel, vagy…

Tovább Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Tartósítunk Egészség vega és tészta

2019. ápr 23.

Mustáros medvehagymás csirke hajdina körettel (4 adag)

írta: Petőcz Ferenc
Mustáros medvehagymás csirke hajdina körettel (4 adag)

Elkészítés: 15 perc, egyszerű

25 dkg hajdinát átmosunk, kiszedjük a bele nem valót, majd kétszeres mennyiségű sós vízben puhára párolunk.  Közben 60 dkg csirkemellet felcsíkozunk sózunk, borsozunk, majd kevés olívaolajon megpárolunk. Amikor a hús kész, hozzáadunk 3 ek jó fajta mustárt, 2 gerezd reszelt fokhagymát, pároljuk…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása