Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. jún 23.

Húsnyárs Feri módra fűszeres burgonyával

írta: Petőcz Ferenc
Húsnyárs Feri módra fűszeres burgonyával

Nem volt érkezésünk olyan helyre menni, hogy a füstős konyhát gyakorljuk, így itthon a városi rengetegben kellett valami grilleset készíteni. Rögtönzés mellet nagyszerű étel kerekedett. Egy mozsárban sót, borsot, nem erős chili pelyhet, koriandermagot összetörtem. Ezzel szórtam be a darabolt…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

2019. jún 23.

Rusztikus kövön sütőtt pizza

írta: Petőcz Ferenc
Rusztikus kövön sütőtt pizza

Mindig szerettem volna egy sütőkövet, amelyen lehet kenyeret, pizzát készíteni, mert azt mondják, hogy finomabb a kenyér kérge és a pizza tésztája is. Kenyeret ugyan még nem készítettem vele, de rusztikus és isteni pizzát igen. Most kettő feltéttel kaptok receptet, egyrészt nem drága, gyors és…

Tovább Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Húsok és halak

2019. jún 19.

Medvehagymás pestós házi croissant

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagymás pestós házi croissant

Korábban egy alkalommal készítettem házi tésztából croissant, receptje itt van az oldalon, tökéletes állagú lett és ízű csokis. Ez mst másik tésztából készült kapkodós, ízre tökéletes, formára kevésbé és oly gyorsan fogyott el, hogy idő sem volt tálalt képet készíteni. Tészta: 2,5 dkg vajat vagy…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása