Húsnyárs Feri módra fűszeres burgonyával
Nem volt érkezésünk olyan helyre menni, hogy a füstős konyhát gyakorljuk, így itthon a városi rengetegben kellett valami grilleset készíteni. Rögtönzés mellet nagyszerű étel kerekedett.
Egy mozsárban sót, borsot, nem erős chili pelyhet, koriandermagot összetörtem. Ezzel szórtam be a darabolt lapockát, később olívaolajjal is hempergettem. Daraoltam erős paprikát, koktél paradicsomot, hagymkat, füstölt kolbászt, grillsajtot. Ezeket nyársra húztam. Közben a sütőt előmelegítettem 180 fokra.
A krumplihoz őrölt római köményt, kevéske oregánót, őrölt borsot, sót és őrölt koriender magot összekevertem, majd olívaolajjal elkevertem. (Új burgonyából készült). A krumplit a fűszeres alappal összekevertem és a hússal együtt lett készre sütve.
Házi cukkini és dinnye savanyúval tálaltam.
Jó étvágyat!