2019. jún 23.

Rusztikus kövön sütőtt pizza

írta: Petőcz Ferenc
Rusztikus kövön sütőtt pizza

dsc02854.JPG

Mindig szerettem volna egy sütőkövet, amelyen lehet kenyeret, pizzát készíteni, mert azt mondják, hogy finomabb a kenyér kérge és a pizza tésztája is. Kenyeret ugyan még nem készítettem vele, de rusztikus és isteni pizzát igen. Most kettő feltéttel kaptok receptet, egyrészt nem drága, gyors és olcsóbb, mint az éttermi, arról nem beszélve finomabb is és tudjuk miből készült.

dsc02851.JPG

50dkg lisztet 3 dl vizzel, 2,5 dkg friss elmorzsolt élesztővel egy kávéskanál cukorral 1 teáskanl sóval eldolgozunk, majd hagyjuk kelni a tésztát 45 percet, ameddig a duplájára kel. Ezalatt az idő alatt a sütőkövet a sütőben előmelegítjük 170 fokra.

dsc02847.JPG

dsc02848.JPG

Előkészítjük a feltétre szánt dolgokat, virsli, hagyma, szalonna sajt...stb.

A tésztát 4 felé osztjuk,majd egyesével nyújtófával 3-5 mm vastagra nyújtuk. 

dsc02853.JPG

1,Medvehagymás pestós pizza (pestó recept van az oldalon)

Megkenjük a tésztát pestóval, majd virsli karikákat teszünk rá, kalifornai paprikát, olívabogyót és fürjtojást (a pizza sütés alat meg is sül a tésztán) és reszelt mozarella sajtot, vöröshagymát is. Majd a sütőkőre helyezve 15 perc alat készre sütjük.

2. Barbecue szósszal kent pizza:

A tésztát megkenjük a barbecue szósszal. Erre kerül darabolt lilahagyma, házilag eltett jalapeno paprika (ennek receptje az oldalon), Adunk hozzá házi császárszalonna kockákat, és koktél paradicsomot, reszelt mozzarellát. Majd a sütőköre helyezve készre sütjük 15 perc alatt.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Húsok és halak