2024. aug 02.

Tenger gyümölcsei spagetti

írta: Petőcz Ferenc
Tenger gyümölcsei spagetti

4 adag

452008810_10220636986913542_4473120900140396816_n.jpg

Tart a nyár, a nyaralás sajnos már csak emlék, amely édes emlékeket és kellemes ízeket hordoz lelkünkben. Búsulni kár lenne, mert a nyár tart, talán kicsit sok is ez a kánikula és a szárazság, így sosem késő elkészíteni azokat az ételeket, amelyeket más országban fogyasztottunk és kicsit vissza hozza a meghitt pillanatokat. A horvát Adria kevésbé jellegzetes konyhával bír, de ott ettünk tenger gyümölcsei spagettit, amelyen erős olasz hatás érződött. Mi ezt a receptet elkészítettük itthon és sikerült teljesen elkapni az ízvilágot, így javaslom nektek is.

Hozzávalók:

  • 35 dkg tenger gyümölcse
  • 35 dkg spagetti
  • 1 fej vöröshagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 10 db bazsalikom levél apróra vágva
  • 3,5 dl paradicsomszósz
  • 10-12 szem koktél paradicsom félbevágva
  • só, bors

Ez a recept végtelen egyszerű és mégis a napfényes tengerpartot hozza. Nekem volt még a tavalyi házi paradicsomszószból, így azt használtam fel.

452074407_10220636988193574_88205342214742904_n.jpg

452195184_10220636987953568_3503572102200834382_n.jpg

452278238_10220636987593559_3853285243370026505_n.jpg

Elsőnek a hagymákat lepirítjuk, közben elkezdjük főzni a tésztát is. A hagymákra tesszük a tenger gyümölcsét, megpároljuk, majd amikor a levét elfőtte, hozzáadjuk a koktélparadicsomot, bazsalikomot.

452069101_10220636987233550_293068696540481251_n.jpg

Pár percig így pirítjuk az alapanyagot, majd mehet bele a paradicsomszószt Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tésztát, ha szükséges a tészta főzővízével lazítjuk az ételt.

Jó étvágyat!

 

 

Szólj hozzá

Olasz Horvát Nemzetek konyhája Húsok és halak