Tenger gyümölcsei spagetti
4 adag
Tart a nyár, a nyaralás sajnos már csak emlék, amely édes emlékeket és kellemes ízeket hordoz lelkünkben. Búsulni kár lenne, mert a nyár tart, talán kicsit sok is ez a kánikula és a szárazság, így sosem késő elkészíteni azokat az ételeket, amelyeket más országban fogyasztottunk és kicsit vissza hozza a meghitt pillanatokat. A horvát Adria kevésbé jellegzetes konyhával bír, de ott ettünk tenger gyümölcsei spagettit, amelyen erős olasz hatás érződött. Mi ezt a receptet elkészítettük itthon és sikerült teljesen elkapni az ízvilágot, így javaslom nektek is.
Hozzávalók:
- 35 dkg tenger gyümölcse
- 35 dkg spagetti
- 1 fej vöröshagyma kockázva
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 10 db bazsalikom levél apróra vágva
- 3,5 dl paradicsomszósz
- 10-12 szem koktél paradicsom félbevágva
- só, bors
Ez a recept végtelen egyszerű és mégis a napfényes tengerpartot hozza. Nekem volt még a tavalyi házi paradicsomszószból, így azt használtam fel.
Elsőnek a hagymákat lepirítjuk, közben elkezdjük főzni a tésztát is. A hagymákra tesszük a tenger gyümölcsét, megpároljuk, majd amikor a levét elfőtte, hozzáadjuk a koktélparadicsomot, bazsalikomot.
Pár percig így pirítjuk az alapanyagot, majd mehet bele a paradicsomszószt Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tésztát, ha szükséges a tészta főzővízével lazítjuk az ételt.
Jó étvágyat!