Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. aug 31.

Szilvás gombóc 24 db

írta: Petőcz Ferenc
Szilvás gombóc 24 db

Szezonja van a szilvának, így készíteni kellett. Jobb, mint a bolti. Nekem 24 db nagy gombóc lett. Pucolás után 1 kg krumplit megfőzünk a főző vízbe tegyünk sót is, hiába lesz édes étel. Amikor a krumplit megfőtt,  leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Krumplinyomóval összetörjük, adunk hozzá 30 dkg lisztet,…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2019. aug 27.

Házi vegeta fűszerkeverék

írta: Petőcz Ferenc
Házi vegeta fűszerkeverék

Az elmúlt időszakban sok helyen olvastam büszkeségnek készült házi vegetákról. Ideje volt, hogy a mi kamránk rejtekében megbújt alapanyagaink végre méltó felhasználást kapjanak, így elkészítettem a saját verziónkat. Nekünk adott volt 20 dkg zöldség ez már az aszalt mennyiséget jelenti, mivel minden…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2019. aug 27.

Kovászos uborkás rántottával töltött rántott karaj párolt hajdinával

írta: Petőcz Ferenc
Kovászos uborkás rántottával töltött rántott karaj párolt hajdinával

Valami újat szerettünk volna és más sokféleképpen töltöttük a rántott karajt. Most ezt találtuk ki. Nagyon bejött. Remélem tetszeni fog. Első lépésben a rántotta készül: 8 kisebb szelet húshoz, azaz 4 főre elég a recept. Kevés zsíron megpárolunk 2 db karikázott újhagymát. Ehhez adunk 2 db…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

süti beállítások módosítása