2019. aug 27.

Kovászos uborkás rántottával töltött rántott karaj párolt hajdinával

írta: Petőcz Ferenc
Kovászos uborkás rántottával töltött rántott karaj párolt hajdinával

dsc03035.JPG

Valami újat szerettünk volna és más sokféleképpen töltöttük a rántott karajt. Most ezt találtuk ki. Nagyon bejött. Remélem tetszeni fog.

Első lépésben a rántotta készül:

8 kisebb szelet húshoz, azaz 4 főre elég a recept. Kevés zsíron megpárolunk 2 db karikázott újhagymát. Ehhez adunk 2 db kockázott kovászos uborkát, borsozzuk, hozzáadunk kevés frissen aprított snidlinget is. 5 db felvert tojást ráöntünk és rántották készítünk. Vigyázzunk a tojás ne száradjon ki, mert még sülni fog.

dsc03031.JPG

dsc03032.JPG

 

dsc03034.JPG

A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit pihenni hagyjuk. Ezt követően megtöltjük a rántottával, feltekerjük panírozzuk és forró olajban kisütjük. Amíg a húsunk sül, megcsináljuk a hajdina köretet. 4 főre bőven elég 24 dkg hajdinát sós vízben kb 2,5 szeres vízben megfőzni. A húsunkat ezzel és friss csalamádéval tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Húsok és halak