Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. nov 14.

Kovászolt kukorica

írta: Petőcz Szabó András
Kovászolt kukorica

Minden évben rengeteg savanyúságot, szörpöt, levárt és egyéb tartósított élelmiszereket teszünk el télire. Arra törekszünk hogy a megszokott ízek mellett készítsünk különlegeseket is. Ekkor jött az ötlet hogy a kovászos uborka mintájára (ami nálunk szezonjában tonnaszám fogy el) kukoricával…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk

2019. nov 13.

Póréhagymás-babos csirkés egytál

írta: Petőcz Szabó András
Póréhagymás-babos csirkés egytál

Ez egy tipikusan olyan étel amihez szinte semmit se kell venni, és pikk-pakk elkészül, ennél még nagyobb erénye hogy mosogatni se kell utána ha van mosogatógépünk. Szinte minden háztartás tart otthon pár doboz babkonzervet, a póréhagyma meg mindig kapható a boltokban és ráadásul még olcsó…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2019. nov 12.

Sajttal-almával töltött csirkemell édesburgonyával

írta: Petőcz Ferenc
Sajttal-almával töltött csirkemell édesburgonyával

80 dkg édesburgonyát (vegyesen sárga, fehér, lila) jól megmosunk, majd felkockázunk. Sózzuk, borsozzuk. Kevés pirospaprikával íz miatt meghintjük, olívaolajjal összekeverjük kakukkfűvel szórjuk.  A burgonya mellék kerül a hús az alábbi módon.4 db fél csirkemellet félbevágunk, alaposan sózzuk…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. nov 12.

Birsalmasajt pekándióval

írta: Petőcz Ferenc
Birsalmasajt pekándióval

A birsalmasajt az élelmiszergyártás azon darabja, amelyet mindig csak fogyasztottam eddig, de sosem csináltam. Kedves nővérem minden évben megörvendeztetett vele, sokan mondták nehéz elkészíteni. Ideje volt megpróbálni nekem is. A kép még nem beszél önmagáért, mert itt még szikkadásra lett…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása