2019. nov 13.

Póréhagymás-babos csirkés egytál

írta: Petőcz Szabó András
Póréhagymás-babos csirkés egytál

dsc03115.JPG

Ez egy tipikusan olyan étel amihez szinte semmit se kell venni, és pikk-pakk elkészül, ennél még nagyobb erénye hogy mosogatni se kell utána ha van mosogatógépünk. Szinte minden háztartás tart otthon pár doboz babkonzervet, a póréhagyma meg mindig kapható a boltokban és ráadásul még olcsó is.

dsc03116.JPG

Hozzávalók: olívaolaj, 8 csirke felsőcomb,3 póréhagyma, ízlés szerint fokhagyma, 2x 400 g konzerv fehér bab, 1 csirke leveskocka, 0,5 l víz, magos mustár ízlés szerint, 1 kis pohár tejföl, 1 nagyobb citrom reszelt héja (elhagyható).

dsc03114.JPG

Elkészítés: Szűrjük le és csöpögtessük le a konzerv babot. Melegítsük elő a sütőt (villany:200 fok, légkeveréses: 180 fok, gáz: 6-os fokozat), az olajat meg forrósítsuk fel egy serpenyőben magas hőfokon. A csirkecombokat besózzuk, megborsozzuk, az olajon fehéredésig körbepirítjuk kb. 5 perc alatt, egy nagyobb tepsibe rendezzük bőrével felfelé. Ugyanebbe a serpenyőbe tesszük a felkarikázott póréhagymát pirítsuk puhára. A leveleit is karikázzuk bele, amit szétszedünk és a levelek között maradt földet lemossuk róluk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagyma gerezdeket illatozásig pirítsuk, keverjük bele a babot, aztán rakjuk a keveréket a csirkecombok köré. A leveskockát oldjuk fel 0,5 liter meleg vízben, öntsük a tepsibe, sózzuk meg, majd 20 percre betesszük az előmelegített sütőbe. Ekkor vegyük ki a tepsit a sütőből, forgassuk a babhoz a mustárt és a tejfölt, toljuk vissza a sütőbe további 10-15 percre, vagy  amíg a hús teljesen átsül. tálaláskor szórjuk a citrom reszelt héját a csirkére, és ropogós héjú kenyérrel kínáljuk.

Szólj hozzá

Húsok és halak