Görög húsgombóc zöldsalátás orso tésztával 4 adag.
Születésnapot ültünk a héten és nagy Görögország rajongók vagyunk, nem csak a kék tenger kedves a szívünknek, hanem a helyi konyha is. Így készítettem ezt a meglepetést párom születésnapjára. Szerintem nektek is tetszeni fog.
1 adag: 348 kcal, zsír: 7,6 g, szénhidrát 26,3 g, fehérje 41,4 g
50 dkg darált lehetőleg sovány sertéshúshoz hozzáadunk sót, 2 ek zsemlemorzsát, borsot, 1 aprított lilahagymát, 1 citrom reszelt héját, chilipelyhet(elhagyható) Az egészet összedolgozzuk,majd egyforma gombócokat formázunk 28 db-t
25 dkg orso tésztát felteszünk főni sós vízben, ezt még görög földről hoztuk.
Ameddig a tészta fő egy gyors tzatziki készül, ami nem ugyanaz,mint az igaz. Egy kisebb uborkát lereszelünk és beletesszük 2 dl görög joghurtba, ehhez adjuk a citrom egyik felének a levét, sózzuk, borsozzuk.
Amikor a tészta ár majdnem kész, hozzá adunk fél darabolt jégsalátát, majd a főzés végén kb 30 dkg friss salátakeveréket. Majd leszűrjük. A leszűrt tésztás keverékhez adjuk a másik fél citrom levét, picit borsozzuk.
Tálaláskor a tésztás keverékre szedjük az időközben kevés forró olajban kisült húsgombócokat, rátesszük a tzatzikit, megszórjuk frissen aprított kaporral.
Jó étvágyat!