2020. ápr 22.

Epres túrótorta

írta: Petőcz Ferenc
Epres túrótorta

eper1.jpg

A tészta: 

2 tojást 6,4 dkg cukorral 5 percig robotgéppel verjünk habosra, majd adjunk hozzá 6,4 dkg lisztet, amelyet további egy percig lassú fokozaton keverünk. A tésztát rakjuk egy 20*20 cm-es szilikon formába és 170 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig hőlégkeverésen süssük meg.

eper5.jpg

A kihűlt tésztát a formába kiszedjük és a formát elmosogatjuk, szárítjuk.
Színtelen zselatint 2,5 dl forró vízzel felöntünk és kevés piros színű ételfestéket adunk hozzá.A tortához összesen 8 db eper kerül felhasználásra a zselatinos réteghez, a torta forma aljába öntünk a színes zselatinból, majd ráhelyezzük a félbe vágott eper szeleteket. A maradék zselatint ráöntjük és hideg helyen kidermesztjük a zselét.

eper4.jpg

A túróhoz (25 dkg) adunk 2 zacskó vaníliás cukrot, 5 ek cukrot és pürésítve 30 dkg epret. 2 dl cukrászhabot egy kis zacskó zselatinporral habbá verünk és belekeverjük a gyümölcspépes túrót. A tejszínes túrós masszát a kidermedt zselére tesszük a formába. Erre helyezzük a tésztát és egy 2 óra hosszára betesszük a hűtőbe. 

eper2.jpg

eper3.jpg

Ezt követően egy lapos alátétet rakunk a tortára, határozott mozdulattal megfordítjuk és levesszük a formát a tortáról. Szeleteljük, nagyon finom.

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek