2025. ápr 05.

Mézes grízes krémes

írta: Petőcz Ferenc
Mézes grízes krémes

485144065_10222507795922598_9189729584835259147_n.jpg

Közelednek az ünnepek, megint kell egy kis könnyű sütemény, jelenleg egy klasszikus süti diabetikus módon következik, büntetlenül fogyasztható és senki sem fogja tudni az ízéről, hogy diabetikus.

Hozzávalók 25*25 vagy 20*30-as tepsihez:

A tésztához:

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg procukor-helyettesítő
  • 4 ek méz helyettesítő
  • 2 tojás
  • 3 ek tej
  • 50 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
  • 2 kk szódabikarbóna

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 ek búzadara
  • 25 dkg porcukor-helyettesítő
  • 25 dkg puha vaj
  • 1 csomag zéró vaníliás cukor

A tetejére:

  • 3 ek kakaó
  • 8 dkg porcukor-helyettesítő
  • 8 dkg vaj
  • 3 ek tej

486108128_10222507796402610_1316730777746090085_n.jpg

A sütőt melegítsük elő 170 fokra hőlégkeverésen. A tészta alapanyagait gyúrjuk össze. Osszuk 3 egyenlő részre. A tepsi méretének megfelelő formára és méretre nyújtsuk a lapokat, amelyet sütőpapron süssünk meg 7-7 perc /lap. Ezt követően a lapokat hagyjuk hűlni, vigyázzunk vele mert könnyen törik.

A krémhez a tejben főzzük fel sűrűsődig a búzadarát, majd fóliával fedjük le, hogy ne bőrősődjün. Hagyjuk kihűlni. A vajat verjük habosra a cukrokkal, majd dolgozzuk össze a már kihűlt darás keverékkel.

EGy csatos formába kezdjünk el rétegezni. egy lap, majd a krém egyik fele, ré egy lap a krém másik fele és ennek tetejére a harmadik lap.

A vajat a tejjel melegítsük fel, olvasszük el benne a többi alapanyagaot és keverjük el, majd kenjük a süti tetejére. Egy éjszakát hagyjuk hűtőben pihenni. Szeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

485408598_10222507797202630_9055719953387694529_n.jpg

Szólj hozzá

Magyar Sós és édes szenvedélyek