Mézes grízes krémes

Közelednek az ünnepek, megint kell egy kis könnyű sütemény, jelenleg egy klasszikus süti diabetikus módon következik, büntetlenül fogyasztható és senki sem fogja tudni az ízéről, hogy diabetikus.
Hozzávalók 25*25 vagy 20*30-as tepsihez:
A tésztához:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg procukor-helyettesítő
- 4 ek méz helyettesítő
- 2 tojás
- 3 ek tej
- 50 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
- 2 kk szódabikarbóna
A krémhez:
- 5 dl tej
- 5 ek búzadara
- 25 dkg porcukor-helyettesítő
- 25 dkg puha vaj
- 1 csomag zéró vaníliás cukor
A tetejére:
- 3 ek kakaó
- 8 dkg porcukor-helyettesítő
- 8 dkg vaj
- 3 ek tej

A sütőt melegítsük elő 170 fokra hőlégkeverésen. A tészta alapanyagait gyúrjuk össze. Osszuk 3 egyenlő részre. A tepsi méretének megfelelő formára és méretre nyújtsuk a lapokat, amelyet sütőpapron süssünk meg 7-7 perc /lap. Ezt követően a lapokat hagyjuk hűlni, vigyázzunk vele mert könnyen törik.
A krémhez a tejben főzzük fel sűrűsődig a búzadarát, majd fóliával fedjük le, hogy ne bőrősődjün. Hagyjuk kihűlni. A vajat verjük habosra a cukrokkal, majd dolgozzuk össze a már kihűlt darás keverékkel.
EGy csatos formába kezdjünk el rétegezni. egy lap, majd a krém egyik fele, ré egy lap a krém másik fele és ennek tetejére a harmadik lap.
A vajat a tejjel melegítsük fel, olvasszük el benne a többi alapanyagaot és keverjük el, majd kenjük a süti tetejére. Egy éjszakát hagyjuk hűtőben pihenni. Szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat!
