2020. jún 15.

Sárgabarck szörp (2 liter)

írta: Petőcz Ferenc
Sárgabarck szörp (2 liter)

img_0212.JPG

Fontosnak érezzük a nyár ízeit megőrizni lehetőleg egészségesen. Persze kis segítség kell, így a koronás szirupcukor a segítségünkre van. Most a sárgabarackból készült szörpnek jött el az ideje.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg sárgabarack megmosva, kimagvalva, darabolva
  • 1 kg koronás szirupcukor
  • 7,5 dl víz

A barackot elkeverjük a szirupcukorral, felöntjük a vízzel és feltesszük főni. Felforraljuk folyamatosan kevergetve, majd takarékra vesszük és addig főzzük, ameddig összeesik a barack. Ekkor rúdmixerrel pürésítjük. Szitán áttörjük, és újra felforraljuk. A végén üvegbe öntjük, a tetők rácsavarása után egy pillanatra fejre állítjuk és hagyjuk kihűlni. Nagyon finom. Jobb, mint a bolti szörp.

img_0211.JPG

Szólj hozzá

Tartósítunk Egészség vega és tészta