2020. júl 26.

Kufte-bozbash azeri húsgombócleves

írta: Petőcz Ferenc
Kufte-bozbash azeri húsgombócleves

4 adag

img_0538.JPG

Blogunkon a hazai régiók, tájegységek ízei mellett a nemzetközi konyha ételeit is igyekszünk megkeresni, elkészíteni. Most találtuk ezt a receptet és ki szerettük volna próbálni. Nem csalódtunk, sőt! Egy újabb recept a készítjük még listán.

Hozzávalók:

  • 60 dkg bárányhús
  • szárított csombor, bazsalikom, menta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 db
  • tojás, só, bors
  • 5 dkg vaj
  • 1 paradicsomsűrítmény konzerv
  • 1,5 liter zöldségalaplé
  • 4 nagyobb burgonya
  • 20 dkg konzerv csicseriborsó

A bárányhúst összedaráljuk a hagymákkal, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fűszereket 1-1 teáskanállal és a tojást is hozzáadjuk, jól összedolgozzuk, gél órát pihentetjük hűtőben.

A vajat felhevítjük, hagyjuk, hogy elfőljön a víz belőle,majd beletesszük a paradicsomsűrítményt. Hagyjuk kevergetve picit pirulni, majd felöntjük az alaplével, amikor felforrt ebbe helyezzük a gombócokat, amelyek közepébe 1-1 db félig érett szilva kerül (lehetőleg kisméretű gyümölcs). A gombósokat keményre formázzuk, hogy ne essenek szét. 10 percig főzzük, majd hozzá adjuk a nagyobb darabokra vágott krumplit. Amikor a krumpli is megfőtt belekerül a csicseriborsó, amellyel készre főzzük.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Levesek Nemzetek konyhája Húsok és halak Azeri