Kufte-bozbash azeri húsgombócleves
4 adag
Blogunkon a hazai régiók, tájegységek ízei mellett a nemzetközi konyha ételeit is igyekszünk megkeresni, elkészíteni. Most találtuk ezt a receptet és ki szerettük volna próbálni. Nem csalódtunk, sőt! Egy újabb recept a készítjük még listán.
Hozzávalók:
- 60 dkg bárányhús (marha, sertés, csirka is lehet)
- szárított csombor, bazsalikom, menta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 db kis méretű szilva
- tojás, só, bors
- 5 dkg vaj
- 1 paradicsomsűrítmény konzerv
- 1,5 liter zöldségalaplé
- 4 nagyobb burgonya
- 20 dkg konzerv csicseriborsó
A bárányhúst összedaráljuk a hagymákkal, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fűszereket 1-1 teáskanállal és a tojást is hozzáadjuk, jól összedolgozzuk, fél órát pihentetjük hűtőben.
A vajat felhevítjük, hagyjuk, hogy elfőljön a víz belőle,majd beletesszük a paradicsomsűrítményt. Hagyjuk kevergetve picit pirulni, majd felöntjük az alaplével, amikor felforrt ebbe helyezzük a gombócokat, amelyek közepébe 1-1 db félig érett szilva kerül (lehetőleg kisméretű gyümölcs). A gombócokat keményre formázzuk, hogy ne essenek szét. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott krumplit. Amikor a krumpli is megfőtt belekerül a csicseriborsó, amellyel készre főzzük.
Jó étvágyat!