Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2020. már 24.

Szardellás zöldséges teljeskiőrlésű tészta

írta: Petőcz Ferenc
Szardellás zöldséges teljeskiőrlésű tészta

Sokan vagyunk, akik szeretjük a gyorsan elkészíthető remek fogásokat. Most is egy ilyen jön és szerintem tetszeni is fog. A recept 4 személyre szól. 80 gramm szardella filét a saját olajában elkezdünk megpárolni, közben pedig felrakunk vizet a tésztának ami 40 dkg tésztát fog jelenteni, jelen…

Tovább Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2020. már 24.

Máglyarakás

írta: Petőcz Ferenc
Máglyarakás

Klasszikus recept. Kb 20 éve nem ettem, így ideje volt elkészíteni és alapanyagai is jót tesznek ezekben a napokban az egészségünknek. Én maradékból készítettem, így nem a klasszikus kifli, hanem nálam 8 db zsemlére esett a döntés, azt kockáztam fel, majd 8 dl tejet öntöttem. 5 db tojásnak külön…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2020. már 24.

Gránátalmás csirkecomb tönkölytöretes körettel

írta: Petőcz Ferenc
Gránátalmás csirkecomb tönkölytöretes körettel

Személyenként 1 csirkecombot veszünk, így 4 főre 4 combot egyben vagy félbevágva sózunk, borsozunk. Vajjal kikenünk egy hőálló sütőtálat, belehelyezzük a combokat, majd aláöntünk 1,5 dl gránátalma levet. Lefedjük és hagyjuk párolni előmelegített sütőben 40 percet, ekkor a fóliát levesszük, hagyjuk…

Tovább Szólj hozzá

Arab Húsok és halak Egészség vega és tészta

2020. már 24.

Grillezett szarvasgombás pácos marhahús gombás szósszal, medvehagymás rizzsel

írta: Petőcz Ferenc
Grillezett szarvasgombás pácos marhahús gombás szósszal, medvehagymás rizzsel

4 nagyobb szelet marhahús 1 napra bepácolunk az alábbiak keverékével. Mozsárba összetörünk 1 ek nagy szemű Himalája sót, 1 tk vegyes borsot, 1 mk chilit, 1 tk koriandert, 1 tk mustármagot és hozzákeverünk 0,5 dl szarvasgombás olívaolajat. Másnap a húsokat grillserpenyőben megsütjük egyesével,…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

süti beállítások módosítása